Negatieve reacties en tegengas

De flyer-actie die de Werkgroep Motoroverlast organiseerde in het weekend van 27 februari maakte naast een overweldigend aantal positieve reacties, ook minder steunende sentimenten los. Die nemen we serieus. We denken er over na en zullen er -overigens zonder onze missie aan te passen- zoveel mogelijk rekening mee houden.

Lees hieronder de argumenten van mensen die het niet met onze doelstelling eens zijn.

 Jammer dat ik geen naam in de aanhef kan zetten. Als je een dergelijk initiatief start moet je daar achter durven staan. Jullie niet helaas. Ik wil jullie vragen om mij vooral niet lastig te vallen met dergelijke flyers. Ik heb duidelijk een NEE NEE sticker op de deur. Jammer van het papier. En zoals u misschien begrijpt sta ik niet achter dit initiatief. En ik woon al heel mijn leven aan een van de drukste straten van Amerongen. Dat er veel verkeer door Amerongen komt is een feit. Dat kan beter. Maar om nu alleen motoren aan te pakken is in mijn inzicht te bekrompen. 
 uitgebreide pdf bij e-mail. Samenvatting: vóór handhaving, tegen afsluiting
 Zelf woonachtig in Veenendaal en enorm genietend van al het prachtige natuurorakel dat plaatsvind in onze nabije omgeving. Daarnaast ook motorrijder die graag voor zijn plezier naar Wijk bij Duurstede rijd op zijn motor om daar met zijn vriendin, kennis of verre vriend een ijsje te eten en bij te praten over grootse avonturen. Mij kwam ter sprake dat er menig bewoners van de Lekdijk niet te spreken waren over het gedrag wat motorrijders vertonen op de Lekdijk en daar kwam dit mail-adres ook bovendrijven. Er word vooral geklaagd over luide motoren die te hard rijden. Nu snap ik enerzijds dit ene argument. Hier wil ik graag gehoor aan geven en wat tegenargumenten en vragen leveren: – zijn hier ook cijfers van bekend, of is dit puur nattevinger werk en de mening van de bewoners? – word hierbij de motorrijder in het algemeen benoemd of zijn er specifiekere beschrijvingen? – word er nu extra aandacht besteed aan motoren omdat daar de irritatie ligt of kijkt men ook naar andere factoren. – vaak als ik over de dijk met 60km/h tuf word ik vrij haastig ingehaald met niet al te veel ruimte over door een personenwagen die ik 200m later rechts of linksaf zie slaan richting een woonhuis, daarbij vraag ik me af of dat dan niet onder hetzelfde geklaag valt? – motorrijders zijn niet de enige weggebruikers die gebruik maken van een dijk of weg. Er kunnen zoveel andere categorien bestuurders, voetgangers of wagens bij gehaald worden die er ook een potje van maken. Ik begrijp het standpunt van de bewoners enigzins dat het overlast veroorzaakt, Maar ik wil hierbij vooral oproepen dat men naar het totale blijft kijken. En niet alleen op de zere plek blijft drukken en de bloedende wond bloedend houden. Leef en laat leven schijnt altijd wel een goed motto te zijn, dat wil ik jullie graag meegeven.
 Ik vind het erg jammer dat jullie een recensie die een klein beetje negatief is. Niet eens beantwoorden of op de site plaatsen . Ik vind het namelijk erg overdreven dat jullie gelijk alle motoren willen verbannen . Ik ben zelf 28 jaar en rij vanaf mijn 18de jaar dagelijks motor woon/werk verkeer. Jaa gewoon met een standaard stille uitlaat!! Waarom moeten jullie gelijk iedereen over 1 kam scheren ? En een verbod op alle motoren willen? Waarom gaan jullie niet eerst klagen voor meer controle op snelheid en zeker op decibellen?Want die types verzieken het ook voor de normale goede motorrijders! Daar bereik je toch veel meer mee dan gelijk een verbod te willen?  Ik kan dat helaas gewoon niet begrijpen waarom jullie dat willen? Er zijn nou eenmaal meer mensen op de wereld dus meer verkeer … Ik begrijp dat in het oude dorp veel meer verkeer langs komt dan vroeger,  maar door een verbod mag ik dan straks vanaf mijn werk na 10uur lang zwoegen en zweten niet eens meer even lekker via amerongen en de dijk na huis rijden ? Om even na een lange werkdag een frisse neus te halen? Ik hoop dat ik antwoorden / reactie krijg op deze mail. Omdat ik gewoon erg benieuwd ben waarom jullie dit nou persee zouden willen. En ook tegenstanders die het er niet mee eens zijn ook willen beantwoorden .
 Ik kreeg van de week een flyer in de bus, ik distantieer mij volledig als Ameronger van dit punt, ik ben geen motor rijder maar wel een Amerongen, maar maken mensen zoals jullie dit mooie dorp niet nog verder kapot? Samenhorigheid tussen amerongers en de import is ver te zoeken is het niet beter om na de corona in de dorpskroeg iets te organiseren waar alle dorpsproblemen aan te kaarten op te schrijven en een gulden middenweg op te zoeken en er samen uit proberen te komen? Ik merk dat deze flyer heel veel weerstand oproept, er zijn mensen met een publieke functie die zich al tegen deze flyer uitspreken. Kom uit de bubbel en leef en laat leven,
 Bij deze wil ik aangeven dat ik me als inwoner van Amerongen zeker niet achter jullie initiatief wil scharen. Als we dan toch over van alles willen gaan klagen dan wil ik voorstellen dat jullie ook bezwaar gaan maken over de grote aantallen fietsers die zich begeven over de straten van ons dorp en hier grotere verkeersonveiligheid veroorzaken dan de motoren. Bij deze wens ik ook dat jullie geen milieuvervuilend reclame materiaal gaan verspreiden. Mvg  Een inwoner van Amerongen die zich niet ergert aan het motorlawaai. 
 Motorrijders moeten lekker naar en door Amerongen rijden. Fietsers, wandelaars, toerclubs oude auto,s noem maar op. Amerongen is voor iedereen, behalve voor klagers en azijnzeikers.
 Uw pamflet viel bij ons in de bus.Ik wil bij deze aangeven dat wij geen overlast hebben van motorrijders en hun geluid. Wij vinden het juist fijn dat er ook wat reuring in ons dorp is. Het bijbehorende geronk nemen wij voor lief Het hoeft hier geen doodse bedoeling te worden. Wij zijn dus zeker niet voor het weren van motorrijders. Ik blijf graag op de hoogte van uw bevindingen.  
 Koop watjes tegen het lawaai. Iedereen heeft recht op gebruik van wegen tenzij het door borden verboden wordt.
 Ik heb al behoorlijk wat medestanders gevonden die ook wel een kritisch geluid laten horen en ook op jullie site gereageerd hebben en die ook niet geplaatst zijn. Deze mensen zijn daar ook zeer verbolgen over. Dus je te proberen achter je privacy te verschuilen gaat niet lang meer duren. Nogmaals wil ik graag met jullie in gesprek, maar op deze manier gaat het niet lukken. Maar het komt goed…….
 Ik had kort geleden een reactie op jullie website geplaatst omtrent de flyers. En dan met name omdat ze ook bij mensen met een nee/nee sticker door de bus gedaan zijn. Ik vind t een beetje flauw om er op een pagina met reacties een al te groot ding van te maken en m’n gelijk te halen, maar… toch voor de duidelijkheid. Ik heb contact gehad met de consuwijzer. De organisatie die over dit soort dingen gaat en heb t even nagevraagd. Een flyer met alleen “aan de bewoners van dit pand” wordt niet gezien als geadresseerde post. Post is alleen geadresseerd als er een volledig adres op staat. Als de naam van de bewoner onbekend is mag daar bij in plaats van de naam “aan de bewoners van dit pand”. Kort gezegd dus is het niet de bedoeling om jullie flyers in brievenbussen te doen waar een nee/nee sticker op zit.
 Ik woon al mijn hele leven (ruim 50 jaar) in Amerongen, rijdt zelf GEEN motor. Zolang  ik hier woon, al op 5 verschillende adressen, ervaar ik absoluut GEEN  overlast van motoren. Ik denk dat het vooral de doorgaande weg is waar er gereden wordt, en dat is jou keuze om daar te gaan wonen. Ik stoor me veel meer aan de overvolle parkeerplaatsen bij de burgwal, waar mensen massaal naar toe gaan om in het weekend te wandelen, ik kan mijn auto niet kwijt wanneer ik wil tennissen! Blijf in je eigen woonplaats, was toch de oproep! Dus wat mij betreft mogen de motoren gewoon blijven toeren, ieder zijn hobby en dat moeten we respecteren.
 Hoewel ik een motorrijder ben. Begrijp ik best dat jullie overlast ervaren. Ik rij een volledig legale Harley. En die als het aan jullie iet niet meer welkom. En dan zal ook geen inkomsten kunnen helpen genereren. Ik snap best dat het af en toe te gek wordt. En ik erger mij er ook aan. Feit is dat niet alleen bij jullie is. Het is over al. En omdat slechts een zeer kleine groep motorrijders. (Aso’s). Er een potje van maken! Moet dan de rest er ook onder leiden.???? Hebben jullie wel eens naar het gedrag van auto’s en wielrenners gekeken??? Nou dat is in gelijke verhoudingen overlastgevend. Vooral auto’s met lawaai en rijgedrag. En wielrenners en auto’s die iedereen en alles in gevaar brengen. Dus vinden jullie het nou echt een goed oplossing om alle motorrijders te discrimineren.??? Of is het wellicht beter om een andere duurzame oplossing te zoeken. Want wat jullie willen is symptoom bestrijding. En bovendien zadelen jullie daarmee anderen met extra overlast op. Voor jullie info. Ik ben woonachtig in een dorp vlak bij de A29 en N217. En daar is op mooie zaterdagen en zondagen. Ook net een circuit. Zelfs heel vroeg in de ochtend voor dat ik op de motor stap. En dus gewoon wakker lig. Het lijkt mij beter om het anders aan te pakken. Wij moet met z’n allen belangenorganisaties, bewoners en overheden een goede oplossing afdwingen. EN DAT HEET HANDHAVING. Regelmatige controles dikke boetes en in het ergste geval inbeslagnames zal leiden tot het oplossen van het probleem. Er zijn twee dingen die mij boos maken Asociaal gedrag en organisaties die eenzijdig hun wil door drukken. Let wel rust ga je nergens meer vinden in Nederland. Want het is simpel weg te vol. Neem AUB een juist besluit.!!? Overtuig de overheid tot handhaven.? Anders moet jullie liefelijk omgeving ook sluiten voor asociale wielrenners en auto’s. Gelijke monniken gelijk kappen. IK wens jullie alle wijsheid toe.
 
 U bent waarschijnlijk in Amerongen komen wonen omdat het een mooi dorp is. Dat is het ook, daar mogen we trots op zijn. Deze schoonheid mogen we ook delen toch? Wij wonen zelf aan de N225 en hier toeren, soms op zon- en feestdagen, wat motors etc langs. Hebben wij hier ‘last’ van? Nee, terwijl wij ook buiten zitten en wij ze ook over de dijk horen scheuren. Het is een kwestie van geven en nemen toch? Ze komen, hier en bij u, toch niet 24/7 langs? Heerlijk hoor wat reuring, we hoeven geen stad te worden, maar ook geen slaapdorp. Dan woonden wij hier ook niet. Straks moeten voetgangers en wielrenners ook nog fluisterend het dorp passeren, kom op zeg! Laten we tolerant zijn naar elkaar, denken aan de middenstand en horeca die op deze dagen een graantje meepikt. Handhaven op de dijk lijkt ons de gewenste optie!