Positieve reacties en steun aan onze missie

De flyer-actie die de Werkgroep Motoroverlast Amerongen organiseerde in het weekend van 27 februari heeft een storm aan postieve reacties opgeleverd. De mailbox stroomde vol. Dat kun je een succes noemen, maar we zijn ook geschrokken van het enorme aantal mensen dat overlast van motoren ervaart in Amerongen en omgeving. Ze steunen de Werkgroep. Ze vragen om actie. Dat gaan we doen met deze enorme hoeveelheid steunbetuigingen in onze rug.

Lees hieronder de ongekuiste reacties en oordeel zelf.

Ik sta achter deze werkgroep omdat het gescheur op de dijk onverantwoord is. Tevens rijden door het dorp en de weg over de berg is onverantwoord. Heb snelheden op de dijk gezien van 140km 
Het verkrachten van de (bijna automatisch) aangenomen rechten m.b.t. geluidshinder is een brutale aanslag op de gezondheid van de bewoners op zo`n locatie.
Hartelijk dank voor het nemen van uw initiatief om het geluidsoverlast van de motoren af te laten nemen. Wij steunen dit doel van harte. Ook wij moeten geregeld naar binnen vluchten voor het oorverdovende lawaai.
Ik steun jullie initiatief om het geraas en geronk van motoren in en om Amerongen tegen te gaan van harte. Wat mij betreft hoeft ’t niet zo soft. Ik ben voor duidelijke en doeltreffende maatregelen tot afsluiten toe.
Ik sta volledig achter het doel! Ik ben de geluidsoverlast, het geronk en geraas van motoren zat en kan niet wachten tot alles geluidsarm rijdt. Veel succes met de werkgroep
Wat een goed initiatief. Vorig jaar op de Lekdijk een motor politie aangehouden en gevraagd; wanneer gaan jullie controleren op hardrijden en lawaai op de dijk en de Bergweg in Amerongen. Antwoord; dat willen wij wel maar krijgen geen toestemming om zomaar te gaan controleren. Moet aangevraagd en goedgekeurd  worden door ministerie van Justitie. Kortom je reinste burocratie. Afgelopen week een brief in de bus gedaan bij de Politie Urtechtse Heuvelrug. Gevraagd om iedere weekend te gaan controleren op de Lekdijk en de Bergweg voor motor lawaai en te hard rijden. Dan kunnen jullie veel geld binnenhalen om weer nieuwe politieagenten in dienst te nemen waar er te weinig van zijn. Het is ook te gek dat motoren geen APK keuring hoeven doen. De motoren worden goed afgesteld m.b.t. geluid afgeleverd. Daarna wordt de demper eruit gehaald en brullen maar. Geen APK geen controle. Onbegrijpelijk! Dus heel goed wat jullie doen. Hoop op veel effectief succes.
Met deze E-mail meld ik mij aan als medestander van de Werkgroep Motoroverlast Amerongen (WMA). Al jaren ontvluchten wij menig weekeinde ons zo geliefde pittoreske dorpje. Want zodra het weer het toelaat razen hier in Amerongen de motoren van de Bergweg de Holleweg af en op, ook rijden zij met regelmaat vanaf de Koningin Wilhelminaweg via de Holleweg de Tabakslaan op. Even gezellig in de tuin zitten is er niet meer bij, om de haverklap het geronk en geknetter van motoren, en dan heb ik het nog niet eens over de stank!! Een gesprek wordt regelmatig onderbroken omdat motorrijders deze overstemmen. Het aantal motorrijders neemt in onze beleving de laatste tijd alleen maar toe, en steeds vaker in grote groepen. Ook ik ben het meer dan zat, ik ben in Amerongen komen wonen vanwege de prachtige omgeving. Het is verdrietig dat door een grote groep onbeschofte mensen ons dorp zo ondergewaardeerd wordt, dat zij de schoonheid niet zien en het woonplezier voor haar inwoners zo kunnen verknallen. Fijn dat er actie wordt ondernomen! Samen sterk!
Wat een goeie actie,ik steun deze actie,hoe eerder hoe liever ze worden geweerd,al is het ook zo dat de goeie er ondervlijden,wat dat kleine groeje verpest.
Ik staat achter het doel.
sta ik zeker achter
Inderdaad zeer irritant dat motorrijders zich niet aan de normen houden. Eenvoudig om snelheid en geluid te controleren en boetes op te leggen.
Hiermee wil u laten weten dat wij achter het doel staan om de overlast van motoren in Amerongen te beperken. Wij wonen aan de Koenestraat en ondervinden, vooral in weekends met mooi weer, veel geluidsoverlast door motoren
Wij staan achter jullie doel!
Volledig sta ik achter jullie actie.
Bij deze mijn steunbetuiging voor het initiatief Niet in Ame-ronken. Naar mijn idee zijn er in grote lijnen twee soorten recreanten: zij die genieten van de omgeving, en zij die bezit nemen van de omgeving. Met de eerste groep heb ik geen problemen (ben er zelf één van). Van de tweede groep ben ik minder gecharmeerd.
Ik sta achter het doel om de motor overlast uit te bannen. Vooral van de recreant motorrijders in het weekend.
Dag lieve mensen, Ik sta achter jullie doel! Goed bezig!
Ik sta achter jullie initiatief. Idd ons mooie gebied is voor iedereen. Ver’knal’ het niet!
– ik ben voor uw aktie tegen geluidsoverlast
Top, dat jullie iets willen doen aan de overlast. Wij wonen zelf aan de Wilhelminaweg en ervaren het optrekken en wegscheuren als zeer hinderlijk. Zeker in groepsverband en ongedempt. Wij hopen dat er iets tegen gedaan zal worden! Uiteraard gunnen we motorrijders het plezier van het rijden en het genieten van onze mooie omgeving. Echter met respect voor elkaar. Zoals wij als Heuvelruggemeente rekening kunnen houden met hun behoeftes en pleziertjes door hen de toegang niet te ontzeggen, kunnen motorrijders toch ook respect tonen voor bewoners die rust, veiligheid en natuur belangrijk vinden?!? Het eisen van dempers en (het handhaven van) maximumsnelheden zou al een goed begin zijn.
Ik sta achter jullie doel en ben “blij” om te merken dat ik niet de enige ben die zich enorm stoort aan de herrie.
Natuurlijk sta ik achter dit doel. Van ganser harte. Wij wonen aan de N225 en  kunnen niet in de tuin zitten op mooie dagen vanwege de knallende uitlaten en de stinkende uitlaatgassen die de motoren veroorzaken. Ik vind dit een geweldig goed initiatief en hoop, dat het jullie lukt om de rust betreffende de motoren te herstellen. 
Met uw doel om niet de motoren, maar de overmatige geluidsbelasting van veel motoren tegen te gaan ben ik het volledig eens. Ik ontvang graag de nieuwsbrief.
Ik sta achter t doel
wat een mooi en met name welkom initiatief; nu alleen de oplossing nog… Ik hoop dat jullie initiatief gaat leiden tot een drastische reductie van motorlawaai ; helaas gaat de geluidsoverlast vaak ook gepaard met een te hoge snelheid. Nu al 20 jaar woon ik in het mooie Amerongen; ik geniet dagelijks van mijn wandeling met de honden door de bosrijke omgeving. Met name op zonnige dagen wordt mijn wandeling met grote regelmaat verstoord door hardrijdende en luidklinkende motoren. Dat dit tot grote ergernis leidt hoef ik niet te benoemen anders zou ik dit initiatief ook niet supporten. In een ver verleden heb ik al eens getracht te praten met politie en gemeente over de snelheden op de dijk , de herrie veroorzaakt door motoren, de gevaarlijke situaties die met enige regelmaat zich voordoen maar alles komt neer op (gebrek van) handhaving , gebrek aan financiën , geen prioriteit , geen middelen en geen capaciteit (van mensen). Als een soort van “Robin Hood” spreek ik met enige regelmaat motorrijders aan die met hoge snelheid mij passeren over de dijk en sommige reacties van de motorrijders is zonder meer bedroevend te noemen: eerst dacht ik nog dat dit aan mijn manier van communicatie zou kunnen liggen maar inmiddels heb ik ook ervaren dat een grote groep motorrijders van het kaliber is waarbij een gesprek op geen enkele wijze zal worden begrepen; helaas. Anderzijds zijn er gelukkig ook motorrijders die begrip tonen en hun reis “Amerongen-waardig”voort zetten.  Hoe luidt het gezegde ook alweer ….de goeden moeten onder de kwaden lijden. Toch moet mij even van het hart: ik ben zelf een motorrijder en geniet van Amerongen en verre omgeving…
Tja om te beginnen dus maar een gender neutrale aanhef, want ik heb geen idee wie jullie zijn. Ik heb daarom even op de website gekeken om te zien met wie ik van doen heb. Maar helaas, jullie zijn “gesteld op jullie privacy” en dat begrijp ik enerzijds wel, maar anderzijds dus ook weer helemaal niet. Jullie vragen nu dus aan alle Amerongers om zich te melden voor jullie actie en daarmee weten jullie dus al meer van ons dan wij van jullie weten. Dat lijkt mij persoonlijk niet de juiste insteek, dus ik ga ervan uit dat met de retour mail, die anonimiteit wordt opgeheven. Ik wil wel graag weten met wie ik communiceer. Dit niet omdat ik tegen jullie doelstelling ben, in tegendeel, ik steun het volmondig en durf daar ook rustig publiekelijk voor uit te komen. Wij wonen op de Prinses Christinastraat en hebben ons de afgelopen mooie dagen al weer mateloos geërgerd aan het motorgeronk op m.n. de Kon. Wilhelminaweg. Daarnaast fietsen wij graag in de omgeving rond en hebben zelf ook negatieve ervaringen met motorrijders (maar ook met automobilisten) op de dijk. Dus wij staan achter alle mogelijke maatregelen die (met nadruk onnodig ) motorlawaai en te hoge snelheden van gemotoriseerd verkeer bestrijden.
Wij staan 100% achter het doel van de werkgroep. In een mooi weekend rijden er op piekuren regelmatig om de 30 seconden motoren door de straat. Daarnaast draaien ze op het laatste stuk N225 naar de burgwal geregeld het gas nog even lekker open. Het is inmiddels echt overlast geworden!
Wij en mijn kinderen en kleinkinderen die hier regelmatig komen fietsen en wandelen. Steunen jullie van harten.
Wij zijn hagelnieuw in Amerongen (sinds minder dan 2 weken) maar we steunen het initiatief! Vooral het vorige weekend, toen we op de tabakschuur in Elst bivakkerden, was het niet om uit te houden.
In de bijna 15 jaar dat wij hier wonen is het motorlawaai behoorlijk toegenomen,  en zeker dit jaar, waarschijnlijk ook onder invloed van corona. Ik ben het er mee eens dat er gekeken wordt hoe dit op te lossen. Jullie toon en aanpak spreken mij aan omdat het niet gaat over domweg verbieden of polarisatie maar om het gezamenlijk oplossen van het lawaai probleem. In gesprek met alle partijen dus ook met de motorrijders/clubs. Laat die zeker ook meedenken,  dat geeft volgens mij het beste resultaat. Ik vind dat iedereen van onze mooie omgeving moet kunnen genieten,  dus ook motorrijders. Het gaat om het rekening houden met elkaar en de overlast die moet worden verminderd dus bv inderdaad het extra en opzettelijk lawaai,  de grote groepen, etc. Ik wordt graag op de hoogte gehouden.
Graag ontvang ik de nieuwsbrieven over motorenoverlast in Amerongen. Ik hoop dat jullie de Koenestraat en de Bergweg hierbij niet vergeten.
vanochtend jullie flyer ontvangen en JA…….. IK sta achter jullie. Uiteraard wil ik graag jullie volgen op weg naar meer geluidsarm vervoer. Wij horen het op afstand maar in het beneden dorp is dit een vorm van terreur! Een geluidsdemper verwijderen is toch verboden!! Hoog tijd dat van overheidswege dáár iets aan wordt gedaan.
Handhaving is dé oplossing: (zie schermafbeelding in e-mail
Wij staan achter jullie doel om het geronk en geraas van de motoren in Amerongen e.o. te weren. Aansluitend naast de motoroverlast zouden we willen aanvullen: De brommergeluidsoverlast op Koningsdag; De toeteroverlast van de jaarlijkse rondrit van vrachtwagens; vuurwerkoverlast op oudejaarsdag en – avond.
Wij ervaren ook overlast van de groepen motorrijders en staan achter jullie doel!
Wij zijn het van harte met jullie eens, de rust weer terug in Amerongen
Wat een goed initiatief. Ik ben het helemaal met jullie eens. En wat de dijk betreft, daar kunnen jullie Leersum ook wel bij betrekken. Eén motorrijder verziekt de rust van duizenden mensen! In het mooie dorp Amerongen past geen motor. Dijk en dorp motorvrij maken. En het kan, er zijn meer regio’s in Nederland waar dit al een feit is. Doorgaan totdat het gelukt is.
Wij steunen jullie doel
Ik steun deze actie wegens geluidsoverlast
Wij zijn het helemaal met u eens en staan achter uw doel geluidsoverlast van motoren te beperken in Amerongen. Wij liepen van de week in het bos langs het gebied waar de nachtzwaluw rust. Je mag niet in dat gebied komen om de rust niet te verstoren maar ondertussen hoor je de motoren jagen op de Bergweg! Het zou fijn zijn als wij, mens en dier, in een rustige omgeving kunnen wonen en genieten.
Namens Leefgemeenschap Bethanië geef ik hierbij aan, dat wij het van harte eens zijn met uw streven de motoroverlast te beperken. Het is voor ons vaak onmogelijk om van ons balkon aan de Koenestraat te genieten vanwege het lawaai en de benzinestank, die veroorzaakt worden door de vele motoren, vooral in het weekend. Wij hopen dat er in vreedzaam overleg wegen gevonden kunnen worden om dit probleem op te lossen.
Bij deze wil ik me aanmelden als medestander.
Dank voor de flyer en jullie initiatief. Ik ben een voorstander van vrijheid voor mensen om de dingen te doen die ze graag willen. Deze vrijheid vindt echter zijn grenzen bij een onevenredige inbreuk op de rechten van anderen. Bij het motorlawaai is de grens van die onevenredige overlast mijns inziens verre overschreden. De impact van een enkele motorrijder die zonder demper ‘het gas open draait’ leidt tot overlast voor een groot aantal dorpelingen. Dat is totaal uit balans, nog afgezien van diegenen die kort op de motorroutes wonen.
Al jaren is er grote overlast van groepen lawaaierige motoren op de Koenestraat, op het plein van de Allemanswaard voor wielercafé De Proloog, waar ze pauzeren, vaak hun motoren stationair laten draaien??. Het geeft niet alleen geluids-  maar ook stankoverlast. Weg ermee. Deze aso’s moeten niet langer getolereerd worden in en rond het mooie Amerongen. Hun provocerende gedrag houden ze maar beperkt voor hun eigen achtertuin. Niet langer in het bos, (Overberg, Elst, De hele Utrechtse Heuvelrug), laat jullie niet intimideren door deze massa vervuilers. Weg ermee en heel, heel snel?
We staan achter het doel om de motoroverlast in Amerongen te beperken!
Ik steun deze actie
Ik sta volledig achter het doel van motoroverlastamerongen.nl !
Wij staan achter jullie doel. Ook wij ervaren heel veel overlast van de lawaaierige motoren en zouden graag zien dat daar iets aan gaat gebeuren.
Via deze weg laat ik jullie weten dat ik jullie steun en graag op de hoogte blijf.
IK HEB GENOEG VAN DE MOTORHERRIE IN AMERONGEN E.O. IK WIL DAT DE WERKGROEP MOTOROVERLAST AMERONGEN DAAR NAMENS MIJ WAT AAN DOET
Wij staan achter jullie doel.
Houdt me op de hoogte. Een medegestoorde.
Het wordt hoog tijd, dat dit aangepakt wordt. Wel moeten we elektrisch gaan rijden, maar dit is en veel overlast en veel luchtvervuiling, het is een schande, dat dit nog nooit bekeken is. Ik kom hier alleen met de week-enden bij dhr. F. en we wandelen veel, je hoort het door het hele bos. Het schaadt de hele omgeving. 
Ik sta voor de volle 100% achter dit initiatief. Geweldig!
Goed initiatief om geluidsoverlast te reduceren. We steunen jullie initiatief dan ook van harte. We hopen dat de dorpswethouder nog een probleem erkent. De wielrenners!  Dan bedoelen we niet de recreanten die op plezierige wijze genieten van een ritje. Maar de groep asociale die net als de motoren de N-225 gebruiken als een circuit , die daar rotondes afsnijden en in de Koenestraat als gekken de berg oprijden. Of die in de bossen van mountainbike paden af gaan en loslopende honden en groepjes mensen de pas afsnijden. Levensgevaarlijke taferelen hebben we al meegemaakt. En nu het goede weer zich laat zien houden we ons hart vast. We beseffen dat dit niet de doelstelling is van jullie werkgroep, maar wellicht kan dit tegelijkertijd worden meegenomen. Bijvoorbeeld door borden te plaatsen over gewenst gedrag bij het betreden van Amerongen mbt tot recreanten in zijn algemeen? We noemen maar wat.
Bij deze heb je onze steun om motorrijders zich aan de wet te laten houden qua geluidbelasting van hun motoren. Goed werk! Dank voor jullie inzet!
Wij zijn het eens met jullie doelstelling. ons op de hoogte.
Ik ondersteun uw doel, waar opvallend veel motoren tegen het maximum dB’s aanzitten of er dat overstijgen.
Wij steunen jullie actie.
Ik steun jullie initiatief van harte! Heel goed dat jullie actie ondernemen.
Het lawaai overlast wil ik wel steunen,  ik heb helemaal geen bezwaar tegen motoren van mij mogen ze best maar al dat lawaai is volgens mij niet nodig als je rustig een ritje wilt maken over de dijk . dus het zou mooi zijn als daar een oplossing voor is. succes  
Ja, ik steun jullie doel, om het geraas van motoren te beperken.
Gaarne meld ik mij aan!
helemaal eens met deze actie! Vooral in de weekenden is het heel erg, zeker als ze het nodig vinden om de gashandel helemaal open te trekken! Ik steun dit doel!
Ik sta achter het doel om de motoroverlast tegen te gaan.
Erg fijn als jullie je hard willen maken om wat aan te doen aan het lawaai van motorrijders. Handhaven en controleren door de politie kan echt wel wat opleveren. Kost een paar zondagen maar gegarandeerd effect. En vooral ook elke zondag aankondigen dat er gecontroleerd gaat worden. Motorclubs en -verenigingen aanschrijven zal ook schelen. Ribbels in de Lekdijk? Misschien te gevaarlijk maar haalt de vaart er wel uit. Veel succes en wij worden graag op de hoogte gehouden. 
Beste dorpsgenoten, wij zijn het helemaal eens met jullie doelstelling om de geluidsoverlast van gemotoriseerde voertuigen (motoren, sportwagens, brommers) terug te dringen. 
Ik steun het werk van de werkgroep motoroverlast Amerongen. Ik steun het doel: minder (geluids)overlast van de passerende motoren.
Als bewoner in de Burg. H. v.d. Boschstraat in Amerongen ervaar elke dag met redelijk weer het geluidsoverlast van de ronkende motorrijders. Daarom steun ik de aktie niet in ame-ronken en sta achter de doelstellingen van de werkgroep motoroverlast amerongen. Deze overlast moet stoppen.
Graag ondersteunen wij jullie initiatief tot het weren van motoren uit onze gemeente.
Ik ben medestander van niet in ameronken.
Als inwoners van Amerongen zijn wij het geronk van motoren zat. Het gaat niet alleen om de smalle straatjes in Amerongen, maar zeker ook om de Koenestraat naar de Amerongse berg!
Ik steun dit initiatief!
Ik sta achter het doel om motorische geluid overlast drastisch te beperken.
Wat goed dat er een werkgroep is voor de motor overlast in ons mooie dorp. Wonend op de Utrechtsestraatweg met de tuin naar het zuiden heb ik enorm veel last van het lawaai. Eerst van het lawaai via de Lekdijk en vervolgens omdat het hele spul door de straat raced met al het lawaai. Ik blijf graag op de hoogte via de nieuwsbrief.
Wij staan achter het doel de dijk motor vrij. Zeker in het weekend.
Samen met mijn partner staan wij volledig achter jullie doel. Wij zijn woonachtig op de Rijnstraat in Amerongen en ervaren altijd veel hinder door het geraas van de motoren. Zet hem op!
Wij zijn het met u eens dat we overlast hebben van de motoren daar het volume te hoog is. We gunnen iedereen zijn hobby, Maar omdat het volume hoog is, is er niet alleen overlast op de N225 maar ook de andere wegen naar oa Scherpenzeel en Veenendaal bv over de Koenenstraat, Holleweg en andere wegen die kant op. Hopen op deze manier u te steunen in overleg met de benodigde instanties. 
Ik sta achter de doelstelling om de Motoroverlast in en rond Amerongen tegen te gaan.
Ik onderschrijf de actie. Veel overlast als fietser op de dijk naar Wijk bij Duurstede
Steun! Hierbij laten wij weten dat we achter jullie doel staan!
Ik ben medestander; Ook de Bergweg is een lawaai circuit elk weekend !
Hiermee deel ik u mee, dat ik volledig achter uw doel sta. De motor ellende is in de weekenden buiten iedere proportie. 
Geachte werkgroep, Op mooie (voorjaars-)dagen, speciaal in het weekend, ligt er een deken van lawaai over de tuinen van Kasteel Amerongen. Motorrijders komen, veelal in groepen, over de Lekdijk het dorp in of draaien de naast het kasteel gelegen Veerweg op met opzettelijk veroorzaakte herrie. Er is en wordt in Nederland veel geïnvesteerd in het tegengaan van lawaai (stillere motoren, isolatie, stiltegebieden etc.,)  maar deze inspanning is tevergeefs in het licht van het geluidsgeweld door (groepen) motorrijders die bewust extra herrie produceren. Het is onbegrijpelijk dat de Wet Geluidhinder c.q. de APV op dit punt niet worden gehandhaafd. Kasteel Amerongen en zijn bezoekers worden hierdoor gehinderd in de beleving van dit culturele erfgoed. Wij dringen er bij motorrijders op aan niet meer geluid te maken dan wettelijk is toegestaan en bij politie en gemeentebestuur om bestaande regels te handhaven c.q. aanvullende regels voor beëindiging van deze onnodige en ingrijpende overlast te bereiken. KASTEEL AMERONGEN
Hierbij wil ik mijn steun betuigen aan het initiatief om de overlast door toeristisch motorrijden in de kern van Amerongen te bestrijden.
Ik sluit mij aan bij jullie initiatief.
Beste mensen van het initiatief ‘Niet in Ameronken’, Als bewoner van de Bergweg ben ik zeer verheugd over uw initiatief. Wetende dat we een huis langs een 60 km- weg kochten, hadden we toch geen rekening gehouden met de herrie, geur van uitlaatgassen en het gevaar wat met het regelmatig overtreden van de snelheid, toeneemt. Dit geldt voor een groot aantal auto’s maar des te meer voor de motoren. Zelf speel ik met het idee gemeente voor te stellen de weg aan te passen (wegversmallingen). Mijn buren zeggen dit al meerdere malen geprobeerd te hebben (wij wonen hier sinds eind 2018). Het verbaasd me namelijk dat het misbruik van het rechte stuk op de Bergweg toegestaan wordt. Des te meer omdat het de aanvoerweg naar het dorp Amerongen is en als weg verschillende stilte-gebieden doorkruist. Ik hoop dan ook van harte dat u als werkgroep de gemeente weet te overtuigen. 
Hierbij wil ik laten weten dat ik jullie acties tegen motoroverlast in Amerongen en omgeving van harte steun. Graag ontvang ik de nieuwsbrief.
Helemaal eens. Weg met die troep.
Ik woon aan de Koenestraat en irriteer me mateloos aan de geluidsvervuiling. Het betreft niet alleen motoren,maar ook brommers met knetterende uitlaat, auto”s met knetterende uitlaat en steeds vaker voorkomende klapperende aanhangers waar dan metalen voorwerpen op liggen die over de drempels klapperen. Het betreft wat mij betreft dus niet alleen motoren maar geluidshinder van diverse voertuigen. Mijn man rijdt ook motor, maar die hoor je bijna niet. Het zou jammer zijn als de goede onder de kwade moeten lijden en het dus helemaal verboden gaat worden. Beter lijkt het mij om regelmatig in de weekenden acties ter geluidscontrole te houden zodat alle betreffende voertuigen bekeurd kunnen worden. Niet alleen de motoren. Succes met deze actie, maar nogmaals, laat svp niet de goede onder de kwade lijden!!!!!!!! Pak de veroorzakers aan.
Mijn buurman heeft geen computer maar wil toch kenbaar maken achter deze actie te staan.
Goed bezig, ik sta achter jullie doel!
Ik steun jullie actie om het overdadig motorgeluid sterkt te verminderen. Ik ben een bewoner van de Koenestraat en ik heb een balkon/bordes, daar kun je niet vertoeven. Waarom niet? Het vele lawaai in het week-end van de langs trekkende motoren. Ook door de week is de geluidsoverlast te hoog, er wordt veel te hard gereden.
Ik steun jullie initiatief volledig om de overlast van groepen motorrijders drastisch te beperken!
Ik ben het helemaal eens met jullie actie. Hopelijk helpt het om de overlast veroorzakers aan te pakken.
Ik sta achter het doel van nietinameronken omdat ik ( zeker in het weekend) op mijn woonadres veel hinder heb van motoroverlast zodat ik met mooi weer zelfs niet in de tuin kan zitten. 
Naar aanleiding van uw folder, wil ik uw initiatief van harte ondersteunen, om motoroverlast in Amerongen tegen te gaan. Dit begint inderdaad steeds erger te worden. Ik ben ook blij met uw voornemen om tot een vreedzame oplossing te komen.  Van harte succes gegund!
Het zijn maar enkele motoren die echt overlast bezorgen. Dat mensen daar plezier in hebben begrijp ik prima. Politie zou moeten handhaven, als ik 6 km te hard rijd op de a12 of a2 word ik geflitst. Ons paard staat bij Putman aan de Lekdijk samen met andere paarden. Die schrikken (vluchtdieren) en gaan dan zo door het prikkeldraad heen met alle gevolgen van dien. Handhaven door politie en BOA’s
Houd ons op de hoogte!
Ja wij steunen het doel om de overlast van motorclubs te verminderen in Amerongen. Succes met de actie 
Ik ondersteun het iniatief van harte, maar mijn naam is al bekend bij jullie.
Hierbij deel ik u ede dat ik achter het doel staat om motoroverlast tegen te gaan.
Wij zijn ook Amerongers en wonen aan een toeristische route. Wij ervaren ook hinder van al dat geronk, geknal en gejank van motorfietsen langs ons huis. We worden omringd door prachtige natuur en daar vinden wij deze herrie niet in thuis horen. Voor de goede orde, het is niet zo dat de (toeristische) motorrijder zich slechter gedraagt in het verkeer dan de gemiddelde Ameronger. In Amerongen zou je ook schone lucht verwachten. Jullie vergeten je zorgen te maken over de luchtverontreiniging die door de motorfietsen wordt veroorzaakt. https://www.ad.nl/auto/motorfietsen-vervuilen-tot-elf-keer-meer-dan-auto-s~a4cb2860/ . Je hebt dus slechts 9 motorfietsen nodig om evenveel gifgassen te produceren als 100 gemiddelde auto’s. Als je gezond wilt blijven, ga vooral geen rondje fietsen in het weekend.
 sta volledig achter jullie doel!
Wij ondervinden als bewoners van de Burg. van den Boschstraat in Amerongen veel hinder van het lawaai van motoren op de N-225, de Utrechtse straatweg en de Lekdijk.  We ondersteunen de actie van de werkgroep Motoroverlast Amerongen om de overlast van motoren in Amerongen sterk te beperken.
Dank voor de flyer ‘Niet in Ame-Ronken’. Bij deze wil ik aangeven dat ik het eens ben met WMA , de overlast door motoren en dan met name het geluid is op mooie zonnige dagen in en rond de weekenden buiten proportioneel. We kunnen in onze tuin en soms ook in huis geen normaal gesprek voeren als er grote groepen langsrijden, knallen en knetteren. Dat kan toch niet de bedoeling zijn! Hopelijk wordt er snel een oplossing gevonden!
Graag laat ik jullie weten dat ik achter jullie doel sta. Ik houd me graag aanbevolen om mijn steentje bij te dragen.
… ik sta achter jullie doel om het geronk en geraas van motoren tegen te gaan. Wat mij betreft: niet alleen in het dorp zelf, maar ook op de Lekdijk. Zoals jullie weten werkt het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden onder de naam Sterke Lekdijk aan dijkversterking tussen Amerongen en Wijk bij Duurstede. Ik heb daar al vaker geopperd dat ze bij de nieuwe inrichting van de dijk ook aandacht moeten besteden aan verkeersveiligheid – en dan vooral: het tegengaan van het racen op motoren. Dat is niet alleen een bron van lawaai, maar ook een bedreiging van de veiligheid. Misschien handig als jullie daar ook eens contact leggen? mail: sterkelekdijk@hdsr.nl. Ik ontvang graag jullie nieuwsbrief!   
Ik sta helemaal achter jullie doel! En hoop zo dat er wat aan te doen is!
Beste mensen van NIET IN AME-RONKEN, Wij staan achter jullie doel.
ik blijf ook graag op de hoogte wat we tegen de motor overlast kunnen doen. Het kan en mag toch niet zo zijn dat het woongenot en natuur 24/7 opgeschrikt worden door voorbij blazende motoren. Wandelaars mogen nota bene NIET de uiterwaarden bewandelen in alle stilte tijdens broed seizoen en de motoren razen maar over de dijk. De provinciale weg is een 50km weg en handhaving daarop zal de tekorten op de gemeentelijke begroting wellicht een beetje kleiner maken.
Volgens mij is de grootste overlast van plaatselijke bevolking aan de Koenestraat naast de Jumbo huisnummer ?. Deze jongens zijn regelmatig bezig om de zusters van leefgemeenschap Bethanië in het harnas te jagen. En maar jagen met die schooters tussen de gebouwen door. Wordt tijd dat deze eens aangepakt worden. Of zal ik het doen
Graag steun ik jullie initiatief!
Beste buurtgenoot, ik sta achter jullie doel. Wij hebben na jaren overlast nu schoon genoeg van al dat lawaai en gerace op de dijk en in onze straten. Wellicht een idee om enkel elektrische motorfietsen toe te laten in de toekomst. Een duurzaam alternatief. 
Graag meld ik mij bij deze aan / betuig ik mijn steun aan het initiatief om de motoroverlast in ons mooie Amerongen terug te dringen. De overlast in het oude dorp is aanzienlijk, neem al lange tijd toe en duurt al veel te lang. In de achtertuin is geen fatsoenlijk gesprek te voeren met colonnes aan oldtimers of motorgroepen die over de Lekdijk en door oud-Amerongen rijden. Goed dat jullie hier gezamenlijk in zijn opgetrokken en het initiatief hebben gepakt. Als ik in de toekomst hier een bijdrage in kan leveren, dan hoor ik het graag.
Ik sta achter jullie doel! .. en vergeet ook niet het motorverkeer over de bergweg en de koenestraat (en dan nog het liefst achterom via de holleweg, met aansluiting op de drostestraat en verder …)
Hierbij wil ik aangeven: goed doel!
Ook ik steun uw doel om herriemakende en ook vaak snelheid overtredende motoren van de dijk en Amerongen te weren. Wens u sterkte in uw strijd tegen een besluiteloze en stroperige overheid.
Ik sta achter jullie doel.
Hoi, ik sta achter jullie doel om de motoroverlast te beperken. Wat mij betreft niet alleen in de kern van Amerongen, maar ook op de Lekdijk (maak die auto/motorvrij! en alleen toegankelijk voor voetgangers, fietsers en bestemmingsverkeer)
Nieuwsbrief en steun!
Hiermee meld ik me aan als medestander van de werkgroep motoroverlast Amerongen. Ik woon in een appartement in de Allemanswaard. Mijn balkon hangt boven de Koenestraat.
Ik steun van harte het initiatief tegen het lawaai overlast veroorzaakt door motoren.
Uw folder kwam precies op het juiste moment in de brievenbus. Het was het afgelopen weekenden weer bar en boos. Zowel individuele motorrijders als groepen maakte weer enorm lawaai in dit prachtige Amerongen. Wellicht is het noodzakelijk de dijk tussen Wijk bij Duurstede en Amerongen voor motorrijders  af te sluiten!  Landelijk zijn er al voorbeelden waar de dijk is afgesloten.  Landelijk zouden er lawaainormen voor motoren vastgesteld moeten worden. Ga door met uw actie. Wie benaderen jullie vanuit de politiek? Is er al een partij voor de stilte?
Ik meld me aan als medestander.
Hierbij laat ik u weten dat mijn echtgenoot en ikzelf ons aansluiten bij uw initiatief. Ook wij zien (horen) graag minder of geen geluid van motoren. Vanwege de lockdown werken wij zoveel mogelijk vanuit huis, en op mooie dagen is het geluid van knallende en ronkende motoren tot ver in het bos te horen. Wij wonen aan de Bergweg te Overberg. Wij danken u voor dit initiatief en horen graag of wij iets kunnen doen cq wat de verdere te nemen stappen zijn.
Wonende aan de Koenestraat hebben ook wij veel last van motoren en staan achter het doel om motoroverlast te beperken in Amerongen.
Als Ameronger en motorrijder mee eens
Het initiatief is me uit het hart gegrepen. Wij wonen aan de Rijksstraatweg te Leersum en bij iedere wat mooiere dag, wanneer wij in onze achtertuin willen genieten van het weer, worden we weggeblazen door geluidsoverlast van brullende motoren. Voeg daarbij de brullende uitlaten van sommige autotourritten, klassieke bromfietsen, klassieke tractoren en ga zo maar door. U stelt dat veel motorrijders de demper uit hun uitlaat verwijderen. Ik weet dat zeker. Zelfs in mijn familie zijn een aantal fanatieke motorrijders. Allemaal keurige mensen met een goede opleiding en een goede baan. Toch rijden ze op een motor waarvan ze de tweede demper hebben verwijderd. Dat is zo’n mooi geluid beweren ze. Als ze dan ook nog eens in een groep rijden, regelmatig een tussenruimte op hun voorligger laten vallen en deze tussenruimte met wat extra gas geven weer tenietdoen brult de uitlaat zo lekker. Het zit er gewoon in bij die mannen en vrouwen. Uitzonderingen daargelaten. Er zijn werkelijk keurige motorrijders en die wil in niets te kort doen. Ik vrees dat uw initiatief niet zo veel op zal leveren voor onze doorgaande woonstraat. Ik hoop echter dat met name het oude centrum van Amerongen voor motoren verboden gaat worden en ook dus de verbinding tussen de provinciale weg door onze dorpen en de dijk tussen Amerongen en Wijk bij Duurstede. Dat zal een hoop schelen daar een mooie route voor de herrie gevende motorrijders moeilijker te vinden zal zijn. Succes.
Naast mijn steun voor het motoren is er ook nog het  enorme probleem van wielrenners overlast en omdat gelijk aan de  orde te stellen.  De  Cross-bannen in het bos en motoren in het dorp op de dijk verstoren de natuur en het leven van de de bewoners. Vooral sperwers en andere roofvogels zijner door verdwenen, terwijl die noodzakelijk zijn voor het evenwicht in de natuur.  
Sta zeer achter jullie doel; niet in Ame-ronken! En hartelijk dank voor dit initiatief. succes met jullie doel, de geluidsoverlast in en rond ons mooie dorp en woongebied te beperken,.
Ik ben medestander van komende acties om de geluidsoverlast van motoren te beperken.
Hallo sta zeker achter jullie doel. zit mij ook vaak kwaad te maken over wielrenners en mountenbikes die hoge snelheid de berg afkomen ook auto’s al zijn er hoge drempels eplaatst zodat de auto’s met 30km mogen rijden de wielrenners komen je zo voorbij via de weg of stoep belachelijk voor woorden. vr. Gr.
Goed initiatief!
Wij scharen ons achter dit initiatief en ontvangen graag de nieuwsbrief.
Ik ben een inwoner van Amerongen. Ook ik ben het geraas en geronk van motoren zat in Amerongen en sta er volledig achter dat er wat moet gebeuren om de rust te herstellen
Super tof dat jullie je hiervoor inzetten. Wij staan dan ook zeker achter jullie doel! 
Ik wil me graag mét mijn motor (die tering veel lawaai kán maken) ter ondersteuning aanmelden. Het zijn niet de motoren die de overlast bezorgen, maar de manier waarop groepen zich gedragen. Zij kicken erop en willen zich niet bewust zijn van het effect op anderen. Ik krijg vaak een duimpje als ik op m’n motor langs rij, want dat zware geluid klinkt als muziek in de oren. Maar dan rij ik rustig met lage toeren en in m’n eentje. Dit zou juist bij de groepsmotoren gestimuleerd moeten worden.
Ik sta achter het doel, minder geluidsoverlast, maar wel mogelijkheid tot recreëren. tip; in uitingen via krant/ flyer in het vervolg een QR code, als men die scant linkt die naar de site met aanmeldformulier.
Hierbij meld ik mij aan bij dit initiatief en wordt graag op de hoogte gehouden.
Wij zijn het roerend met jullie eens. Vooral bij ons op de Utrechtse straatweg is het slecht. Je moet in het dorp 30 rijden maar bij ons in de straat wordt de 70 makkelijk gehaald. En over de klinkers maakt het nog meer herrie. Geluidsoverlast is bewezen slecht voor de gezondheid overigens. In deze straat zou sowieso iets aan de snelheid moeten gebeuren. Het geldt hier niet alleen voor motoren. Maar ook voor auto’s en tractoren. De scheuren zitten in de gevel van de trillingen. Bedankt dat jullie dit initiatief hebben genomen!
Hierbij wil wij laten weten dat wij pal achter jullie doel staan. Ook hier in de Koenestraat is het bij mooi weer en vooral in het weekend een komen en gaan van motoren (en zgn. wielrenners) en soms zo hard mogelijk.
Wij staan achter uw doel. Het lawaai is op mooie dagen niet te harden. De huizen en de kasteelmuren fungeren dan ook nog eens als een grote klankkast. Als ik u goed heb begrepen krijgen wij dan nu ook verdere informatie van uw werk en wie deze kar trekken.
Wij steunen jullie doel! Wij als levenslange amerongers worden gek van het geluidsoverlast veroorzaakt door de motoren. Wij zijn dan ook erg blij dat jullie het initiatief nemen om dit probleem aan te pakken!
Wat goed dat jullie dit doen! Er wordt zeker hard en veel gereden, niet alleen door motoren en niet alleen op de Lekdijk. De Bergweg, de bosweg dwars door het bos, is ook een geliefd parcours voor veel motorrijders en automobilisten. En dan lekker hard toeteren naar fietsers. Dus pak dat even mee in het feitenlijstje.
Zojuist een adhesiebetuiging gestuurd, en ik blijf ook graag op de hoogte d.m.v. jullie nieuwsbrief.
Beste mensen, fijn dat jullie dit initiatief nemen! Ik ben het helemaal eens met jullie stelling. Als inwoonster van het mooie dorp Amerongen stoor ik me mateloos aan de enorme herrie in de weekenden. Dit moet anders, nogmaals fijn dat jullie hiermee aan de slag gaan. 
Via een kennis ontving ik uw folder “Niet in Ame-Ronken”.  Wij hebben enorm veel last van motorlawaai met name in het weekend en op mooie zomeravonden. Wij wonen zo’n 100 mtr. van de N 225 af en krijgen via het weiland enorm veel lawaai op ons af van optrekkende- en afremmende motoren. Het is zelfs zo ver, dat wij overwegen te verhuizen…! Naar onze mening, zal het afsluiten van de Lekdijk al voor een verbetering zorgen, daar deze in een motorenroute is opgenomen. Wij staan voor 100% achter uw doel, indien nodig wil ik me inzetten het een en ander gerealiseerd te krijgen. Kortom “wij zijn het zat”…!
Ik zag jullie flyer over een motoroverlast in Amerongen. Goed initiatief en ik sta achter jullie doel.
Wij ondersteunen jullie activiteiten om geluidsoverlast in en om ons dorp te beperken. Hopelijk wordt hier ook de Bergweg in meegenomen, dezewordt niet expliciet genoemd in jullie schrijven en op de site, maar is wel de toegangsweg voor vele dagjes mensen op fiets en motor of autoclub naar Amerongen en verder
Sinds 2017 wonen wij met veel plezier in Amerongen, Kon. Wilhelminaweg. Toen twee jaar geleden ‘het stille asfalt’ werd gelegd op de N225, werd precies het deel waar wij last van hebben een soort circuit. Het optrekken vanaf de rotonde bij de Koenestraat richting Leersum zorgt ervoor dat wij niet meer in onze tuin kunnen zitten en een normaal gesprek kunnen voeren. We verstaan elkaar simpelweg niet meer door de herrie. Helaas hebben niet alleen de motorrijders ons dorp gevonden, maar ook elke cabrio-, oldtimer-, sportieve auto- en Amerikaanse V8 motorenclub trekken het gas volledig open bij het verlaten van de rotonde. Dit zorgt er letterlijk voor dat we qua geluid aan een circuit wonen ipv een normale doorgaande weg in een mooi dorp op de Utrechtse Heuvelrug. Door het vroege voorjaarsweer dit jaar kwam ik tot de conclusie dat de maat vol is voor ons en we stappen willen ondernemen tegen de overlast. Toen viel een week daarna de folder van jullie op de mat. Toeval bestaat blijkbaar niet! Hierbij onze ondersteuning voor jullie initiatief, daarnaast direct de vraag of er tips zijn voor ons in de te nemen stappen tegen dit lawaai? Als ik ergens mee kan helpen om een actievere bijdrage te leveren doe ik dit graag, want ook ik erger me dood aan de herrie!!
Ik steun jullie.
Goed initiatief !!! Het is niet alleen op de Dijk naar Wijk en in het Dorp geronk ook als ze  het dorp uit !denken! te rijden naar Elst gaan  de knalpotten open gepaard met heel veel geronk en stank!  Ook brommers en  sportauto’s clubs kunnen er wat  van.Ik word dan heel boos maar ook  verdrietig .Je staat zo machteloos!!!!
Wij ondersteunen jullie goede initiatief om de overlast van motoren tegen te gaan. We wonen langs een van de doorgaande routes door het dorp, in de Rijnstraat. Wij storen ons aan – grote groepen motorrijders door het dorp in weekenden en zomeravonden – de slechte geluidsdemping in combinatie met het rijgedrag – hardrijders over de dijk naar Wijk bij Duurstede en v.v., waarvan het geluid tot ver in het (oude) dorp te horen is. We zijn er niet op uit om alle motoren uit het dorp te weren. Het is ook een vervoermiddel. We hebben zelf ook een motor.  Mogelijke oplossingen zien wij in – heel veel snelheids-belemmerende maatregelen op de dijk om deze onaantrekkelijk te maken voor motorrijders (clubverband, georganiseerd, de dijk staat bij landelijke clubs bekend om zijn lekkere bochten, maakt onderdeel uit van allerlei tours) – veel controle op hardrijders op de dijk (helaas is handhaving in NL altijd een probleem) – veel controle op demping van geluid bij de uitlaat, zowel bij motorrijders door het dorp als over de dijk – afsluiten van de dijk voor motoren in de weekenden – een maximum aan de groepsgrootte van toerrijders door het dorp – combineren van diverse maatregelen met de komende aanpassingen aan de dijk. 
Goed dat jullie dit initiatief hebben genomen. Ook wij vinden dat er te veel geluidsoverlast is door motoren en te veel motoren ons dorp doorkruisen. Dus wij steunen de acties hiertegen.Wij zouden het op prijs stellen als de politie handhaaft. Verder stellen wij voor de 80 km zone tussen Amerongen en Elst naar 50 km zone te veranderen. Op dit stuk geven veel motorrijders en automobilisten even extra veel gas, waarmee zij ook daar geluidshinder veroorzaken, in een gebied dat nog geen 100 meter van het stiltegebied ligt.
Wat een goed initiatief waar wij volledig achter staan.
Ik ben ongelooflijk blij met jullie initiatief! Via deze mail laat ik weten dat ik dit initiatief om de motoroverlast terug te dringen van harte steun. Mocht ik nog iets meer voor jullie kunnen betekenen dan alleen deze steunbetuiging, dan hoor ik het graag, want het loopt inderdaad de spuigaten uit. Ik woon aan de Bergweg iets buiten Overberg, aan de voet van de Amerongse berg. Graag deel ik hierbij iets van onze ervaringen. Zondag 21 februari, een lenteachtige dag, was mijn man aan het tuinieren in de voortuin. Hij werkt door de week keihard, heeft een eigen bedrijf en is voor zijn ontspanning aangewezen op de zondagen. Op een gegeven moment verscheen hij in de deuropening: “Ik kan wel huilen”, zei hij. “Het is een práchtige dag, ik wil van de voortuin met allemaal bloeiende krokusjes genieten, ik woon in een stiltegebied notabene en ik kan beter oordoppen opdoen. De ene na de andere motorclub met knallende uitlaten komt voorbij. Ik word hier echt verdrietig van. Waar kan ik terecht?” Het doet ons in ieder geval goed te horen dat we niet de enige zijn die hier zoveel last van hebben en dat er nu actie wordt ondernomen. Hieronder mijn contactgegevens (alleen voor de werkgroep motoroverlast Amerongen bedoeld) voor het geval ik iets kan doen:
Wij zijn onlangs verhuisd naar Amerongen, o.a. voor de rust die inderdaad helaas wordt verstoord door het geraas en geronk van de motoren. We zijn erg blij met jullie initiatief en willen jullie bij deze laten weten dat wij volledig achter dit doel staan! Super!
Mee eens ! Goed initiatief  en inderdaad niet alleen voor de Lekdijk. Kennelijk ook voor de Donkerstraat. De terreur is veel erger geworden in de loop der tijd. Toen Lopik het geregeld had is in de gemeente UH ook geprobeerd het te keren, maar helaas zonder resultaat.  De politiek was toen bang  voorde gevolgen. Hopenlijk lukt het nu wel.: een verbod met ontheffingen voor bewoners en af en toe een controle. Benzine motoren laten  uitsterven en vervangen door  elektrische,zoals  ook oude diesels weggepest worden. (Wij hebben nog een 23 jr oude vw bus, waarmee we Utrecht,  Amsterdam  en Rotterdam niet meer  in kunnen.) Een belofte van alleen controle is niets waard, want er werd tot dusverre niet of nauwelijks gecontroleerd, voorzover mij bekend. Er zijn er die een speciaal knopje hebben om meer herrie te maken en heen en weer blijven scheuren tussen  A en Wbd.  Het probleem moet landelijk opgepakt worden :controle op decibels bij een soort APk en zonodig afkeuren. Ik hoop dat je de actie zo anoniem kunt houden als jullie willen want je moet niet het risico lopen dat de Hells Angels komen afrekenen. Het komt goed uit dat ze nu de motorclubs  ook goed aanpakken. 
Als aanstaand inwoner van het mooie Amerongen ondersteun ik jullie initiatief volledig. Ik weet dat ik in een enorm mooie woonplaats kom te wonen en hopelijk ook een rustige woonplaats zonder motoroverlast.
Op uw webside lees ik diverse keren dat e.e.a. moet worden uitgezocht. Het lijkt mij dat allerhande rapporten weinig oplevert. Ja volle laden. Er is 1 remedie tegen overlast; Ieder weekend controleren op hardrijden – geluidoverlast – op de Lekdijk en de Bergweg. Forse boetes. En na een paar weekeinden zie je geen motor weer.
ik meld mij aan bij motoroverlast amerongen
Ik ben een medestander voor het terugdringen van motoroverlast in Amerongen. Woon aan de N225 en daar wordt flink opgetrokken van rotonde naar rotonde. Veelal wordt er geen 50km p/u gereden.
Goedemiddag, als bewoners van een pand aan de Kon. Wilhelminaweg in Amerongen steunen we van harte jullie initiatief. Het aantal voertuigen laat zich moeilijk beteugelen, hoewel de drukte zal afnemen als er niet meer geraced kan worden. Daarom liever inzetten op snelheidsbeperkende maatregelen. De techniek bestaat al, de realisatie is een politieke keuze. Twee maatregelen liggen voor de hand: 1. Op de Lekdijk trajectcontrole invoeren. Een weg van ca. 10 km lang zonder zijwegen (voor zover ik weet) leent zich daar prima voor. 2. Op de Kon. Wilhelminaweg een flitspaal plaatsen ter hoogte van nr. 20 (huis De Punt). Hier vliegen soms motoren voorbij met snelheden van 80 tot 100 km per uur.
Ik las net het artikel in de kaap over de werkgroep motoroverlast Amerongen. Is er een nieuwsbrief of hanteren jullie een andere vorm van informatievoorziening? Ik zou graag op de hoogte blijven.  Ik gun iedereen zijn pleziertje, maar als ik een cent kreeg voor elke passerende motorfiets of sportwagen dan waren mijn financiële problemen voorbij. En dan woon ik nog niet eens pal aan de routes door ons dorp (de, paralel aan de Koenestraat. Mocht er behoefte aan zijn dan wil ik best meedenken over vriendelijke methoden om de overlast wat in te perken.
Eens met jullie actie voor zover die zich richt tegen motoren die teveel lawaai maken en die te snel rijden. 
Heel blij ben ik met jullie initiatief. Ik woon op De Oude Wei en ook daar hoor je de enorme herrie van motoren. Ik vind het heel vervelend en ook a-sociaal dat motorrijders inwoners en de natuur hinderen alleen uit hobby. Ik ben graag  medestander van jullie werkgroep. 
Met Uw initiatief om de overlast van motorrijders in Amerongen en omstreken tegen te gaan, ben ik het geheel eens.
Ook ik maak me sterk voor een rustige Amerongen, zonder motorstank en -ronken, c.q. -lawaai. En ik vermoed dat zelf de vogels het op prijs zullen stellen – minder lawaai, een vredige omgeving zonder motorbellen.
Goedemiddag, via het dagblad de Kaap ben ik aan jullie mail adres gekomen. Ik ben het volledig met jullie eens. Die motoren horen niet op de heuvelrug. Mag ik jullie een goed bedoeld advies geven? Als jullie met de wethouder Boonzaaier afspraken maken leg dit dan zwart op wit vast of neem het gesprek op. Uit eigen ervaring weet ik dat de wethouder nog wel eens van mening verandert en zelfs toegezegde afspraken vergeten blijkt te zijn.
Hierbij steun ik het initiatief tegen motoroverlast/lawaai in Amerongen en omgeving. Met name de herrie op de N225 verstoort het rustig wonen voor ons (en de natuur!). Op de dijk is het niet meer rustig en veilig fietsen. De afgelopen jaren speelde dit vooral in het weekend maar nu ook op doordeweekse dagen/avonden bij goed weer.
Hierbij geef ik aan het van harte met jullie eens te zijn. Wij ervaren overlast m.n. bij fietsen op de dijk (groepen motorrijders die veel lawaai maken en vaak vreselijk hard rijden en voor onveilige en onplezierige situaties zorgen), bij het optrekken als men uit het dorp komt de N225 op en even later de rotonde bij de Burgwal verlaten richting Elst en het gas dan echt opendraaien. Je hoort ze dan tot het gas eraf gaat bij Elst. Echt belachelijk, zeker ook nog eens de snelheden die daarbij worden ontwikkeld. Als wij door het prachtige oude dorp wandelen zijn de oude straatjes niet meer leuk te bewandelen op mooie dagen door dit soort groepen en ook op het wandelpad richting Elst langs de uiterwaarden wordt het rustig wandelen vergald door deze mensen.
Ik ben het helemaal met jullie eens. Het is erg storend al die motoren die met zoveel kabaal door het dorp gaan. Uiteindelijk is het ook een natuurgebied en een stiltegebied. Willen jullie me op de hoogte houden? PS misschien.is het een idee om het breed te bekijken. Ze moeten hier in Wijk bij Duurstede en in Elst ook last van hebben. En het heeft ook met de provinciale weg te maken waarop gewoon te hard gereden mag/kan worden.
Ik sta achter jullie doel!
Ik sta achter jullie doel maar ik mis een idee van aanpak in jullie folder. Aangeven dat er wat moet gebeuren is niet genoeg. Dijken dicht? Bergweg dicht? Verplichte dempers? Geen groepen groter dan 5? Ik hoor het graag
Neem a.u.b. maatregelen. Op mooie zondagen kan je elkaar in de tuin bijna niet verstaan.
Ik deel jullie mening dat overlast gevende motoren aangepakt moeten worden. Het zou helemaal mooi zijn als er door handhaving met geluidsmetingen meteen de overdreven uitlaten van diverse andere voertuigen aangepakt wordt. Veel succes met het op de agenda krijgen van het probleem.
ik sta achter het doel om motor overlast in Amerongen te verminderen.
Goed initiatief! Al jaren neemt de overlast van motorfietsen, die vooral in het weekend door ons oude dorpje razen toe. Met name de grote groepen veroorzaken veel geluidsoverlast. Ook de snelheden die worden gereden zorgen voor gevaarlijke situaties in de smalle straatjes. Mijn voorstel is de dijk tussen Wijk bij Duurstede en Amerongen in het weekend voor alle verkeer, uitgezonderd fietsers af te sluiten.
Ik ben het eens met uw actie en steun uw activiteiten om de overlast van motorrijders in Amerongen te beperken. Met name de overlast van de motorrijders die op de dijk rijden en waarvan het geluid over het gehele oude dorp schalt is erg belastend en irritant. Daarnaast is o.a. De Utrechtsestraatweg de komende anderhalf jaar omrijdroute, omdat er in het dorp gewerkt wordt. Dus ook in de Utrechtsestraatweg ervaar ik overlast.
Met veel genoegen heb ik jullie folder gelezen dat ik pas net afgekoeld ben van de hysterische zondag van enkele weken geleden; het leek wel een kermis. Hierbij mijn steunbetuiging.
Bij deze meld ik mij als steunbetuiger bij het initiatief gericht op het terugdringen van motoroverlast in Amerongen.
Hartelijk dank voor jullie initiatief om in Amerongen een folder rond te sturen waarin de aandacht wordt gevestigd op overlast van het lawaai van motoren. Ik blijk niet de enige te zijn die last heeft van verkeerslawaai. In de folder worden de volgende feiten genoemd: ·         Het rijden in groepen; In Amerongen -Nextdoor is onlangs een oproep geplaatst voor motorrijders om in groepsverband tochten te gaan maken. Dit kan niet worden verboden, maar motorclubs kunnen er wel op worden gewezen dat veel mensen last van dergelijke activiteiten hebben, niet alleen inwoners van Amerongen, maar iedereen die over de Lekdijk wandelt of fietst. Het promoten van een tocht door Amerongen en omliggende gebieden zou motorclubs kunnen worden ontraden. Volgens het bericht in Amerongen –Nextdoor zouden 215 motorrijders in Amerongen wonen en 265 in Leersum. ·         Overschrijding van de geluidsnorm; Motorrijders zouden vaker gecontroleerd moeten worden op het geluid van hun motoren. Overschrijding van de toegestane geluidsnorm zou vaker beboet moeten worden. Er zou contact opgenomen kunnen worden met de Nederlandse Stichting Geluidshinder voor het krijgen van advies over mogelijke maatregelen (servicelijn: 0153010235). Ik denk aan het verbieden van motoren op de Lekdijk gedurende het gehele jaar. Ook buiten het toeristenseizoen zijn er veel mensen die vanaf de dijk vogels willen waarnemen. De Vereniging voor Dorp en Natuur heeft hier ook een taak (e-mail: secretaris@dorpennatuur.nl). Ik zou het op prijs stellen indien ik op de hoogte gehouden zou kunnen worden van de ontwikkelingen.
Nav van de folder : we hebben last van motorlaai ! Wil ik graag op hoogte gehouden worden via de nieuwsbrief 
Ik ben het van harte eens met jullie doelstelling en jullie aanpak
Fijn dat jullie deze actiegroep zij n gestart. Wij zijn net in Amerongen komen wonen en schrikken erg van het motorgeluid op deze zonnige dagen. Graag blijven wij op de hoogte over hoe we jullie  verder kunnen steunen en of we een petitie oid kunnen ondertekenen. 
Ik ondersteun jullie en wordt graag op de hoogte gehouden.
Prima actie en sluit me hierbij voor de volle 100% aan om te zoeken naar goede oplossing.